Başarılı Eğitimci Dr.Yasin Sepil Atatürk Üniversitesi Rektörü Ahmet Hacımüftüoğlu’nun danışmanı oldu.
Akademik kariyerine Atatürk Üniversitesi bünyesinde devam eden Sepil 2019 yılında yılın öğretmeni unvanına laik görüldü ve bu ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.Bu önemli ödül onun için sadece bir gurur kaynağı olmakla kalmadı aynı zamanda daha büyük sorumluluklar üstlenmesine ve eğitim alanındaki hedeflerini büyütmesine de sebep oldu.Gelişmekten ve yetiştirmekten vazgeçmeyen Sepil büyük başarılara imza attı.Başarılarının karşılığını almaya da devam ediyor.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu tarafından kendisine danışmanlık görevi tevdi edildi.Gerek eğitim öğretim hayatında gerekse akademik kariyerinde bilgilerini ve sahada edindiği tecrübeleri üniversite bünyesinde değerlendirecek olan Yasin Sepil eğitime ve akademik gelişime daha güçlü katkılar sunmayı hedefliyor.

Atamasını sosyal medyada yaptığı paylaşımla duyuran Yasin Sepil kendisine destek veren akademisyenlere ve eğitimcilere teşekkür ederken şu ifadeleri kullandı:
11 yıl boyunca vatanımızın her köşesinde, farklı köylerde ve zorlu koşullarda görev yapmış bir eğitimci olarak, dolayısıyla yaşadığım her anın bana kattığı unutulmaz anlar ve deneyimlerle dolu bir yolculuk geçirdim. Bu süreç, sadece zorluklarla mücadele etmekten ibaret değildi; aynı zamanda öğrencilerimin gözlerindeki umut ışığını görmek, onların hayatlarına dokunabilmek ve onların eğitimine ve sosyal hayatlarına katkı sağlamak bana tarifsiz bir mutluluk verdi.

2019 yılında aldığım Yılın Öğretmeni unvanı, hayatımın dönüm noktalarından biri oldu: Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’ tarafından bu ünvanı almak, bana sadece büyük bir gurur değil, aynı zamanda daha fazla sorumluluk ve hedef yükledi. Bu süreçte edindiğim akademik bilgi ve deneyimlerimi daha da derinleştirerek, yüksek lisans ve doktoramı tamamlayıp, eğitimci kariyerimi akademik camiada sürdürmeyi hedefliyorum.
Bu yolculukta bana en büyük desteği veren, yolumu aydınlatan ve üzerimde büyük emeği olan başta Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu na olmak üzere, Aileme tüm hocalarıma İl Milli Eğitim Müdürümüz yakup yıldız ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.Bugünden itibaren Sayın Rektörümüzün Tensipleriyle Atatürk Üniversitesinde Akademik kariyerime başlamış bulunmakla birlikte Sayın Rektörümüzün danışmanlığını ‘da üstlenmiş bulunmaktayım.Rabbim geldiğimiz yeri unutturacak kadar hiç bir şeyi nasip ettirmesin bizlere.



