Yenileniyor
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • K.Maraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
--
--
--
--
Son Dakika Haberler

Erdemir Ailesi Ata Yadigarı Geleneksel İftar Sofrasında Bu yılda Palandöken’de Bir Araya Geldi…79 defa okundu

, , kategorisinde,19 Mar 2026 - 02:46 tarihinde yayınlandı
Erdemir Ailesi Ata Yadigarı Geleneksel İftar Sofrasında Bu yılda Palandöken’de Bir Araya Geldi…

 

Erzurum’un köklü ve saygın ailelerinden Erdemirler, her yıl büyük bir titizlikle sürdürdükleri geleneksel iftar buluşmasını bu yıl da gerçekleştirdi. Yardımlaşma ve dayanışmanın doruğa çıktığı Ramazan ayında, aile bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenlenen organizasyon, Palandöken’in eşsiz manzarasında Sway Otel’de hayat buldu.

İki güne yayılan (17-18 Mart) bu özel buluşmada, sadece Erzurum’da yaşayanlar değil, Türkiye’nin dört bir yanından gelen aile üyeleri aynı sofrada buluşarak hasret giderdi.

 

 

 

 

 

Ata Yadigarı Gelenek Gelecek Nesillere Aktarılıyor

Erdemirler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Erdemir’in ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeği, merhum Hacı Turan Erdemir’den miras kalan “birlik ve beraberlik” ruhunu bir kez daha canlandırdı. İstanbul’da yaşamını sürdürmesine rağmen memleketi Erzurum ile olan gönül bağını hiçbir zaman koparmayan iş insanı Yüksel Erdemir, babasından devraldığı bu anlamlı geleneği yaşatmanın gururunu yaşadı.

 

 

 

 

Gönül Sofrasında Samimi Sohbetler

İftar programı süresince Yüksel Erdemir, amca oğlu ve Erdemirler Grup Genel Müdürü Adem Erdemir ile birlikte masaları tek tek gezerek misafirlerle yakından ilgilendi. Büyüklerin ellerinin öpüldüğü, gençlerin ve çocukların neşeyle bir araya geldiği organizasyonda, nesiller arası bağların önemi bir kez daha vurgulandı. Dualarla açılan oruçların ardından, demli çaylar eşliğinde yapılan samimi sohbetler geceye renk kattı.

 

 

 

Yüksel Erdemir: “Biz Büyük Bir Aileyiz”

Gecenin sonunda kısa bir teşekkür konuşması yapan Yüksel Erdemir, şu ifadeleri kullandı:

“Rahmetli babam Hacı Turan Erdemir’in bizlere bıraktığı en büyük miras, bu sofraların etrafında birleşmektir. “Her ne kadar gurbette yaşasak da doğduğumuz şehri, köyü ve mahallemizi unutmuyoruz. Kalbimiz her zaman ata ocağımız Erzurum’da atıyor. Akrabalık bağlarımızı taze tutmak, gençlerimizin birbirini tanımasını sağlamak bizim en asli vazifemizdir. Buradaki eş, dost ve akrabalarımızla kopmadan bir bütün olarak hareket ediyoruz. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin, bu manevi geleneği kuşaktan kuşağa bizden sonraki nesillere aktarsın, inşallah.”

 

 

 

 

Yüksel Erdemir bu vesile ile  Davetimize katılan tüm aile üyelerimize teşekkür ediyorum, biz birlikte çok daha güçlüyüz. “Tuttuğumuz oruçların kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, tüm ülkemizin Erzurum halkının eş dost ve akrabalarımızın birkaç gün sonra idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’nı da kutluyorum,” diyerek sözlerini tamamladı.

Program, her yıl olduğu gibi tüm aile üyelerinin yer aldığı hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle son buldu.

 

 

Haber Editörü : Tüm Yazıları
YORUM YAZ