Önümüzdeki eğitim-öğretim sezonunda kapılarını Erzurum’a açacak olan Kültür Koleji, özel eğitim sektörüne yepyeni bir soluk kazandırmak için geliyor.
Uzun yıllara dayalı özel eğitim tecrübesinin ”Kültür” markasıyla bir araya geldiği Erzurum’da, Kültür Koleji için geri sayım başladı. Yıldızkent’te inşa edilen ve son derece modern bir görünüme sahip kolej binasında, özel eğitim-öğretim faaliyetleri için tüm ayrıntılar düşünülürken, Erzurum Kültür Koleji’nin farkı, uygulanacak olan eğitim modeliyle de gözler önüne serilecek.
Kültür Koleji Kurucu Müdürü Mustafa Kızılyar, kapılarını 2019-2020 eğitim öğretim sezonunda açacak olan Erzurum Kültür Koleji’nin, özel eğitim ve öğretim sektörüne farklı bir soluk kazandıracağını söyledi. Öğrencilerini teorikte değil pratikte hayata hazırlama hedefi ile yola çıkan Kültür Koleji’nin eğitim projeleri ile de farklılığını ortaya koyacağını dile getiren Kızılyar, uygulanacak öğrenme modelinin ‘Akıllı Öğrenme Modeli’ olacağının altını çizerek, ”Bu modelle özgüveni gelişmiş, kendini ifade edebilen bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
KÜLTÜR’ÜN DİĞERLERİNDEN AYIRAN FARK…
Kültür Eğitim Kurumları’nın, yüksek standartlardaki eğitim kalitesini, bilimi, kültürel gelişimi merkezine alan sürekli gelişime açık dinamizmi ve hayata donanımlı bireyler kazandırma vizyonu ile 40 yıldır eğitim sektöründe hizmet sunduğunu anımsatan Kızılyar, ”Kültür Okullarımızın temelini oluşturan ve bizi diğer eğitim kurumlarından ayıran en önemli özelliğimiz akademik odaklı eğitim anlayışımızdır. Çünkü biz alanlarında uzman, öğrenci merkezli eğitim anlayışına sahip tecrübeli ve güvenilir öğretmen kadromuz ve etkin rehberlik anlayışımızla eğitim vermekteyiz” diye konuştu.
HER ÖĞRENCİYE DANIŞMAN ÖĞRETMEN
Kültür Koleji’nde yol haritasının ”Akademik Danışmanlık Sistemi” ile oluşturulacağını anlatan Mustafa Kızılyar, ”Danışmanlık sistemimizde her öğrencimizin bir danışman öğretmeni bulunacak. Danışman öğretmen, veli-öğrenci dinamiğini kullanarak öğrencilerimiz için ‘nasıl daha verimli olunur?’ sorusuna cevap arayacak. Danışman öğretmenlerimiz, bir aile bireyi gibi öğrenci ve veliyle her zaman iletişim halinde kalarak, dış etkenlerden kaynaklanma ihtimali olan sorunları henüz ortaya çıkmadan önlemeye çalışacak” ifadelerini kullandı.
KÜLTÜR’DE İKİ AYRI EĞİTİM GRUBU OLACAK
Kültür Okulları olarak, öğrencilerin sadece eğitsel değil, sosyal ve psikolojik gelişimine de önem verdiklerini dile getiren Kurucu Kızılyar, öğrencilerin aynı zamanda kariyer ve yetenek gelişimlerini destekleyerek, onlara 21’inci yüzyıl yaşam becerilerini kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.
Kültür Koleji’nde rehberlik çalışma ve faaliyetlerini eğitim gruplarına göre ikiye ayıracaklarını anlatan Kızılyar, lisede başlangıç gruplarının 9-10, ortaokulda 5-6, uzmanlık gruplarının ise, lisede 11 ve 12’nci ortaokulda 7 ve 8’inci sınıflardan oluşacağını ifade etti.
Kızılyar, sistemi şöyle anlattı: ”İki yıl süresince öğrencilerin akademik ve sosyal becerileri rehber öğretmenlerimiz tarafından yakından takip edilecek ve 10’uncu sınıfın sonuna doğru öğrencinin uzmanlık alanı belirlenecek. Bu grupların rehberlik hizmetlerinin odak noktası ise, üniversite hazırlık sürecinin doğru ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve kariyer planlaması olacak. Yapılacak olan rehberlik çalışmaları, üniversite hazırlık çalışmalarını ve kariyer planlarını beslemek amacı ile sürdürülecek” şeklinde konuştu.
ÜNİVERSİTE HAZIRLIK(TYT-AYT), LİSELERE HAZIRLIK(LGS) VE TERCİH SÜRECİ
Kültür Koleji’nde üniversiteye ve liselere hazırlık programlarının ve tercih sürecinin de önemli olacağını vurgulayan Kızılyar, ”Eğitim yılı süresince her öğrenci ile Sınav Sistemi Danışmanlık Çalışmaları yürütülecek. Öğrenciler liselere ve yükseköğretim kurumlarına geçiş sistemi ve başvuru süreci hakkında bilgilendirilecek ve takip edilecek. Deneme sınav sonuçları analizlerle incelenip öğrencilerin eksikleri tespit edilecek, ihtiyaçlarına göre çalışma programları hazırlanacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra, kampüsümüzde Tercih Danışmanlığı hizmeti başlatılacak. Öğrenci ve ailelerine tercih döneminde randevu verilerek liseler, üniversiteler, programlar, başvurular, burs olanakları hakkında bilgi verilecek. Öğrencimiz yerleşebileceği, kendisine en uygun lise ve yükseköğretim programlarını seçebilmesi konusunda yönlendirilecek” ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİLERE YÖNELİK SEMİNERLER
Öte yandan Kızılyar, Kültür Koleji’nde rehber öğretmenlerin, öğrencilerin seviyelerine göre profesyonel düzeyde hazırlanmış içerikleri, etkili sunum tekniklerini kullanarak öğrencileri bilgilendireceklerini de kaydetti.
Kızılyar, ”Oryantasyon ve Adaptasyon, verimli ders çalışma teknikleri, test çözümü ve hafıza teknikleri, güvenli internet kullanımı, akran zorbalığı, ders seçimi ve üniversite sınavı ilişkisi, üniversite sınav sistemi gibi seminer konu başlıkları ile öğrencilerin kişisel, akademik ve eğitsel becerilerini geliştirmeye yönelik rehberlik eğitimleri verilecek. Ayrıca velilerimiz de, lise eğitimi oryantasyon ve adaptasyonundan, ders seçimleri ve üniversite sınavına etkilerine, okul başarısını etkileyen etmenlerden, çocuklarda özgüven gelişimi ve gençlerle iletişime varıncaya kadar daha birçok konuda birebir bilgilendirilecek, seminerlere katılmaları sağlanacak. Erzurum Kültür Koleji olarak; eğitim ve insana yapılan yatırımın, ülkenin geleceğine yapılan yatırım olacağını biliyoruz ve bu anlayışla farkımızı ortaya koymak için geliyoruz” diye konuştu.