Sağlık hizmetlerinin en önemli unsurlarından biri olan diş hekimliği alanında, uluslararası düzeyde tanınmış bir eğitim ve araştırma kurumu olma vizyonu ile yola çıkan Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, bilime ve topluma hizmet noktasında yeni bir laboratuvarı daha hizmete açtı.
Diş Hekimliğinde Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirebilecek temel donanıma sahip olan Ar-Ge Laboratuvarının açılışını Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı yaparken, açılış törenine Rektör Yardımcıları, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Orbak, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Diş Hekimliği Fakültesi binasında hizmete açılan laboratuvarın açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yarım asrı aşkın süredir hizmete devam eden kurumun modern eğitim metotları ve son teknolojiye sahip kliniklerle donatıldığını belirterek, bunlara bir yenisinin daha eklendiğini söyledi.
“Laboratuvarımız, Ülkemizin En Büyük Ar-Ge Diş Hekimliği Laboratuvarıdır”
Fakültede eğitim gören öğrencilere diş hekimliği pratiği alanında bilgi ve beceri kazandırmanın yanı sıra araştırma ve geliştirme faaliyetlerini de desteklemeyi amaçladıklarını vurgulayan Rektör Çomaklı şunları aktardı: “Bu hedef doğrultusunda, Ar-Ge Laboratuvarının açılışı büyük önem taşımaktadır. Henüz daha yeni faaliyete geçecek bu araştırma birimimiz ile Ar-Ge çalışmaları yeni bir boyut kazanacaktır. Laboratuvarımız, ülkemizin en büyük ARGE diş hekimliği laboratuvarıdır. Diş Hekimliğinde Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirebilecek temel donanıma sahiptir. Araştırma Laboratuvarımızın alt birimlerinin gereksinimleri saptanmış, gereksinimlerini karşılayacak kaynak bulunduğu takdirde ciddi alt yapı yatırımları planlanmıştır. Laboratuvarın üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Dekan Prof. Dr. Recep Orbak ise fakülte bünyesindeki bu yeni birim ile artık immünolojik, biyokimyasal ve mikrobiyolojik bilimsel araştırmaların ivmelenerek hız kazanacağı vurguladı.
Prof. Dr. Orbak: “Laboratuvarımızda çekme germe cihazı gibi mekanik test cihazları mevcut olup, micro-CT ve görüntülemeyi destekleyici dijital sistemlerle araştırma laboratuvarının envanterini zenginleştirecek alt yapı yatırımları devam etmektedir. Mekanik, Yapay Zekâ ve Sanal Gerçeklik, Micro CT, Patoloji, Mikrobiyoloji, Mikroskop ve Görüntüleme ile Hücre Kültürü Laboratuvarları bölümlerinden oluşan AR-GE Laboratuvarımız, sadece üniversitemizin değil, diğer üniversiteler veya sanayi alanından gelecek olan araştırmacıların kullanımına da açık olacaktır.
Ar-Ge laboratuvarı hayalimizi gerçeğe dönüştürülmesinde maddi ve manevi desteğini bizden esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı başta olmak üzere üniversitemizin tüm akademik ve idari kadrosuna teşekkür ederim” dedi. Açılışın ardından laboratuvarı gezen Rektör Çomaklı, birim yetkililerinden detaylı bilgiler aldı. Laboratuvarın daha da geliştirilmesi için verilen maddi ve manevi desteğin devam edeceğini vurgulayan Rektör Çomaklı, birimin hayırlara vesile olmasını diledi.