Yıldızkent’te inşa edilen ve son derece modern bir görünüme sahip olan Erzurum Kültür Koleji, eğitim öğretime “Merhaba” dedi.
Uzun yıllara dayalı özel eğitim tecrübesi Erzurum’da “Kültür” markasıyla bir araya geldi. Yıldızkent’te inşa edilen ve son derece modern bir görünüme sahip olan Erzurum Kültür Koleji, kapılarını eğitim öğretime açtı. Görkemli bir açılış töreniyle dersbaşı yapılan Kültür Koleji’nde, özel eğitim-öğretim faaliyetleri için tüm ayrıntılar düşünülürken, “Kültür” farkı uygulanacak olan eğitim modeliyle de gözler önüne serilecek.
Kültür Koleji Kurucu Müdürü Mustafa Kızılyar, kapılarını 2019-2020 eğitim öğretim sezonu için açan Erzurum Kültür Koleji’nin, özel eğitim ve öğretim sektörüne farklı bir soluk kazandırdığını söyledi. Öğrencilerini teorikte değil pratikte hayata hazırlama hedefi ile yola çıkan Kültür Koleji’nin eğitim projeleri ile de farklılığını ortaya koyduğunu dile getiren Kızılyar, öğrenme modellerinin ‘Akıllı Öğrenme Modeli’ olduğunun altını çizerek, “Bu modelle özgüveni gelişmiş, kendini ifade edebilen bireyler yetiştireceğiz” dedi.
ERZURUM PROTOKOLÜ AÇILIŞA AKIN ETTİ
Erzurum protokolünün neredeyse tamamının katıldığı açılışla konuşan Kızılyar, eğitim öğretime “merhaba” diyen Kültür Koleji’nin, yüksek standartlardaki eğitim kalitesini, bilimi, kültürel gelişimi merkezine alan sürekli gelişime açık dinamizmi ve hayata donanımlı bireyler kazandırma vizyonu taşıdığını belirtti. Kızılyar, “Kültür Okullarımızın temelini oluşturan ve bizi diğer eğitim kurumlarından ayıran en önemli özelliğimiz akademik odaklı eğitim anlayışımızdır. Çünkü biz alanlarında uzman, öğrenci merkezli eğitim anlayışına sahip tecrübeli ve güvenilir öğretmen kadromuz ve etkin rehberlik anlayışımızla eğitim vermekteyiz” diye konuştu.
YOL HARİTASI: AKADEMİK DANIŞMANLIK
Ortaokul ve liseden oluşan Kültür Koleji’nde yol haritasının “Akademik Danışmanlık Sistemi” ile oluşturulduğunu anlatan Mustafa Kızılyar, “Danışmanlık sistemimizde her öğrencimizin bir danışman öğretmeni bulunuyor. Danışman öğretmen, veli-öğrenci dinamiğini kullanarak öğrencilerimiz için ‘nasıl daha verimli olunur?’ sorusuna cevap arıyor. Danışman öğretmenlerimiz, bir aile bireyi gibi öğrenci ve veliyle her zaman iletişim halinde kalarak, dış etkenlerden kaynaklanma ihtimali olan sorunları henüz ortaya çıkmadan önlemeye çalışacak” ifadelerini kullandı.
ÖZSOY’DAN “ÜÇ S” MODELİ VURGUSU
Kültür Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Akif Özsoy ise, Kültür Eğitim Kurumları’nın eğitim felsefesine değinerek şunları kaydetti: “Kültür Eğitim Kurumlarının ‘ÜÇ S’ dediğimiz kendi eğitim felsefesini eğitim politikası olarak belirlemiştir. Bunlardan birincisi bireyin kendine saygısı, ikincisi karşısındakine saygısı yani topluma saygısı, üçüncüsü de çevreye saygısı. Eğer biz kendine saygılı, çevreye saygılı ve karşısındaki canlıya saygılı bir nesil yetiştirebilirsek ümit ediyorum ki bize emanet edilen bu tertemiz beyinlere, yavrulara en büyük hizmeti yapmış olacağız” dedi.
AÇILIŞ KURDELESİ HEP BİRLİKTE KESİLDİ
Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesilirken, davetlilere mini bir de kokteyl verildi. Kolej kurucuları ve öğretmenler, açılışa katılan davetlilere okul binasını gezdirirken, son derece şık ve modern bir binada öğrenim görecek olan Kültür Koleji öğrencilerinin sevinçleri ise görülmeye değerdi.
Kurucu Müdür Mustafa Kızılyar, “Kolejimizin yeni binasının açılına katılan başta şehrimizin yöneticileri olmak üzere herkese okulumuz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.