Yenileniyor
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • K.Maraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
--
--
--
--
Son Dakika Haberler

YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ İLE EKONOMİ NEFES ALDI882 defa okundu

, kategorisinde,10 Ağu 2018 - 20:57 tarihinde yayınlandı
YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ İLE EKONOMİ NEFES ALDI

Göreve geldiği gün ”Erzurum her alanda çağ atlayacak” diyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in şehirdeki sportif yatırımları karşılığını buldu. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, yaz ve kış spor okulları, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarıyla tabiri yerindeyse kent 4 yılda ”Sporun Başkenti” oldu.

 

Erzurum, tüm spor kamuoyunda özellikle Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile sürekli anılır oldu. Özellikle Avrupa medyasında da geniş yankı uyandıran kamp merkezi bugün gelinen noktada yerli ve yabancı futbol kulüpleri ve sporun birçok branşına gönül vermiş kulüp ve sporcuları ağırlıyor. Güç ve enerji deposu kamp merkezi, Palandöken Dağı eteklerinde bulunan 2 bin rakımda bu sene de 2018-2019 sezonu hazırlıkları sürdüren çok sayıda futbol takımının adresi oldu. 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018 futbol sezonunda Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde hazırlanan futbol takımlarının teknik patronları, Türkiye’nin birçok ilinde hava sıcaklığının hayatı olumsuz etkilediğini, yüksek rakımlı Erzurum’un serin ikliminin, futbol takımlarına avantaj sağladığını ifade etti. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi şimdiye kadar yaklaşık 300’ün üzerinde yabancı kulüp, Süper Lig ekibi ile 1., 2. ve 3. Lig futbol takımlarını ağırladı.

 

‘AMACIMIZ: TÜRKİYE’NİN EN

İYİ KAMP MERKEZİ OLMAK”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili İşte Erzurum’a yaptığı değerlendirmede, Erzurum’un serin havası ve yüksek irtifası ile futbolda bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti. Başkan Sekmen, ”Sadece 4 yılda 300’ün üzerinde futbol kulübünü ağırladık. Futbol takımlarımızın kampla alakalı şehrimize olan ilgisi her yıl artıyor. Erzurum artık yüksek irtifalı bir kamp merkezi oldu” dedi. ”Yaz sezonunda diğer spor branşlarından da çok sayıda kulüp ve sporcu Yüksek İrtifa Kamp Merkezi tesislerinde antrenman yapıyor” diyen Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından Pro Lisans UEFA A Lisans Kursu ile UEFA B Lisans Kursu da düzenlendi.  Merkezimizde Kız ve Erkek Futbol Köyleri Projesi kapsamında uzmanlar tarafından ileri seviyede futbol eğitimi de verildi. Olimpiyat şehri Erzurum’da Palandöken Dağı eteklerine kurulan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Yüksek İrtifa Kamp Merkezi UEFA standartlarına sahip…  Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’mizde toplam 11 sahamız bulunuyor. Doktor, fitnes, hakem, masaj ve modern soyunma odalarıyla FIFA standartlarına uygun kriter ve kalitesiyle Doğu’nun yükselen yıldızı olan kamp merkezi, bütün bu özellikleriyle kamp ve hazırlık çalışmalarında Türkiye’de benzersiz bir spor merkezidir.”

 

YÜZLERCE TAKIM 

ERZURUM’U TERCİH EDİYOR

Yerli ve yabancı çok sayıda futbol takımı yeni sezona Erzurum’da hazırlanıyor. Deniz seviyesinden 2000 metre yüksekte olan yüksek irtifa kamp merkezi hem futbolcuların hem de futbol takımlarının gözdesi konumunda.

11 sahanın bulunduğu yüksek irtifa kamp merkezi uluslararası standartlarda soyunma odaları şok havuzları ve ışıklandırmalarıyla dünyanın sayılı kamp merkezleri arasında yer alıyor. Kamp merkezi hava limanına 15, otellere 5 dakika mesafede. Otellerden antrenman sahalarına yürüyerek gelinebiliyor.

Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi açıldığı günden bu yana Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde yapılan tanıtımlarla yerli ve yabancı yüzlerce futbol kulübünün sezon öncesi hazırlık kampları için tercihi oluyor. Kayserispor, Akhisarspor, Aytemiz Alanyaspor, gibi Süper Lig takımları her sene Erzurum’u tercih ediyor.

Şimdiye kadar Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ne;

Spor Toto Süper Lig’den BB Erzurumspor, Kayserispor, Akhisarspor, Göztepe, Çaykur Rizespor, Aytemiz Alanyaspor, Antalyaspor ve Ankaragücü.

Spor Toto 1. Lig’den Altınordu, Elazığspor, Altay, Hatayspor ve Kardemir Karabükspor.

Spor Toto 2. Lig’den Gümüşhanespor, Niğdespor, Anadolu Selçukluspor ve Karagümrükspor.

Spor Toto 3. Lig’den ise Hekimoğlu Trabzon FK ve Yeni Orduspor kamp için Erzurum’u tercih ettiler.

Yine Süper Lig ve alt liglerden futbol takımlarının kamp için Erzurum’a gelmesi bekleniyor. Ayrıca Azerbaycan, Gürcistan ve Rusya’dan futbol takımlarının kamp için Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ni tercih edecekleri belirtildi.

 

ERZURUM’DA FUTBOL BEREKETİ

Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, ekonomik anlamda meyvelerini vermeye başladı. Son 5 yıldır ‘futbol kenti’ unvanını alan Erzurum’da geçen yıl kamp yapan 39 takım ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) UEFA A, UEFA B ve PRO Lisans kursları şehre 10 milyon liranın üzerinde katkı sağladı. Sadece TFF’nin katkısı 1,5 milyon liranın üzerinde oldu. Yaz aylarında Palandöken’deki oteller başta olmak üzere şehir içindeki otellerde tamamen doluyor. Kamp süresince şehir içerisinde geziler düzenleyen takımlar, Erzurum’un yöresel yemeklerini başta cağ kebabı ve kadayıf dolması olmak üzere tadıyorlar. Ayrıca Erzurum’un tarihi ve turistik yerlerini gezen futbolcular, teknik heyet ve takımlarına destek için gelen taraftarlar yaptıkları alışverişlerle esnafın yüzünü güldürüyor.

Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Erzurum’a ekonomik katkısının yanı sıra şehrin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. Bu yılda Erzurum’u tercih eden Süper Lig takımlarından Göztepe Erzurum’a özel yayınladıkları kliple Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı.

 

TFF BU YILDA

PALANDÖKEN’İ TERCİH ETTİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), UEFA A ve UEFA Elite A kursları için bir kez daha Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ni tercih etti.

2010 yılından bu yana antrenör kurslarından futbol köylerine kadar birçok etkinliğini Erzurum’da yaparak, Yüksek irtifa Kamp Merkezi’nin önemli reklamını yapan TFF, bu yıl da çok önemli organizasyonlarını Palandöken’de gerçekleştirecek. Erzurum Palandöken’in ‘Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ unvanı almasında büyük emeği olan TFF Bölge Başantrenörü ve Futsal Milli Takımlar yardımcı antrenörü Kemal Coşkun, UEFA A ve UEFA Elite A kurslarının bu yıl da 1 Ağustos itibariyle başlayacağını bildirdi.

Süper Lig başta olmak üzere Spor Toto birinci lig ve ikinci ligde görev yapan çok sayıda teknik direktör ve antrenörün bu kurslar sayesinde Erzurum ve Palandöken’i yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirten Coşkun, son 8 yıldır TFF’nin bir çok önemli kampını Palandöken’de yaptığını hatırlattı. Bu yıl da Tuncay Şanlı ve Necati Ateş gibi önemli isimlerin katılacağı kurslar Kasım ayına kadar devam edecek.

 

Haber Editörü : Tüm Yazıları
YORUM YAZ